mandag 20. mai 2013

Resultatet fra forrigekvelds impulsive treff


Hei alle sammen. Ikke mange som kom innom på kaffe, kun en person kom. Tilgjengjeld ble det mye bra prat diskusjon om smak og smaks opplevelser. En ny verden av aroma, dufter og smaker ble åpnet for min gjest.

Vi tok for oss disse tre (i den rekkefølgen de er nevnt);
  •         Crema  -  Moonsooned Malabar (Indisk) og Kenya AA
  •         Kaffa -Esmaralda (geisha) - Panama

Det som jeg synes var spesielt morro var at min gjest som bla driver med jakt og har preferanser for smak også hadde andre smaks preferanser når det gjaldt kaffe.

Jeg har erfart ved flere anledninger at de som ikke er veldig opptatt av kaffe faller for Cremas Moonsooned Malabar. Den er fri for syre, mild rund aroma/smak, god etter smak. En kaffe det er lett å like. Den falt litt igjennom, ikke noe wow effekt på denne kaffen denne kvelden.
Så brygger vi neste runde også på V60 Cremas Kenya AA. Den er mer kompleks i smaksbildet, har en syrlighet som treffer fremme i munnen og utvikler seg annerledes. Nå begynner det å komme disse gode mmmm mmmmm lydene, og diskusjonen rundt de to ulike kaffe bryggene begynner å ta av. Da er det på tide å brygge neste runde.

Kaffa -Esmaralda (geisha) brygger vi på Chemex. Vi ser på filteret og forskjellen Chemex filter og V60 filter (og vanlig kaffe filter). Det måles opp kaffe, vi veier vannet når vi helder på og klokker inn på riktig tid. Disse bønnene har jeg hatt på hyllen en stund, men det skal vise seg at denne kvelden var det de riktige bønnene og ta frem.
Mer kompleks smaksbilde, en syrlighet som ligger lavere i munnhulen, en fruktighet og aroma som jeg ikke helt klarer å beskrive. Vi blir sittende, smake og prate om smak og smaksopplevelser. Esmaralda brygget faller litt i temperatur og utvikler seg til en ny opplevelse som min gjest aldri trodde var mulig å få med en enkelt brygget kaffe. Dette blir utvilsomt kveldens vinner.

Det blir litt sent før vi gir oss med kaffe prat og smaking, men vi er enige om at god kaffe er best.

Kaffa’s Esmaralda (geisha) kuppet kvelden til min store overraskelse og jeg er veldig glad for at jeg bød min gjest på denne herlige smaksopplevelsen. På Kaffa sine hjemmesider er det en omtale av denne spesielle kaffe. Link HER.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar