onsdag 14. mars 2012

Kaffeklubbens første møte og første kaffe test

Det er med stor iver at jeg i kveld har ryddet og gjort klart til det første møtet i kaffe klubben. På listen over kaffe som er tenkt prøve smakt i kveld er:
Kaffe brenneri
Type
Copa Con Oro
Buenas Noches
Copa Con Oro
Peru
Kaffa
Gatomboyer
Kaffa
Helsar de Zarcero
Kaffa
Cafe Forte
Solberg & Hansen
Finca Kilimanjaro
Solberg & Hansen
Kenya Kangocho
Solberg & Hansen
Golondrina

Vi starter med litt skrøner, og prat om kaffe. Det blir god stemning rundt bordet og vi starter med smaking før vi har lest opp vedtektene for kaffe klubben. Vi har gitt de ulike kaffe sortene våre subjektive vurderinger og et terning kast. All kaffe som er prøvesmakt i kveld er spesial kaffe av ypperste slag. All kaffe ble i kveld brygget med Zero brygger. Filter holder og servering kanne ble skylt, varmet opp med kokende vann før hver servering.

Vi har testet smakt og diskutert følgende, i denne rekkefølgen;
Kaffas Gatomboya, det er i protokollen notert stikkord som; litt bitterhet, god fylde, bra ettersmak. Kommer ut med en 5. Vise presidenter tar med resten av disse bønnene for vider evaluering.

s&H’s Finca Kilimanjaro. Første runde av denne ble testet med litt for grov malings grad og ble siden justert og det ble foretatt om test. God fylde, litt søtlig ettersmak. En god kaffe med kvinnelige former. Den får 5+ av panelet
Copa Con Oro – Peru. Fin farge når den helles i koppen. Føles som om smaken setter sg litt på undersiden av tungen. Smaken som er beskrevet på posen stemmer med hva vi opplever også. Dette er en organisk(økolgisk) kaffe. Vurdering 4,5 av panelet. Regions sjefen tar med seg denne hjem da han har spesielle preferanser for økologiske produkter.
S&H – Kenya Kangocho. Denne har et annet særpreg enn de foregående. Ganske syrlig ettersmak som holder seg lenge. Dette tror vi er en kaffe for videregående som det må smakes mer på. Kveldens vurdering gjør at den faller ned på en 4’er. Her må det prøves med flere malings grader og også i presskanne. Det blir presidentens oppgave.
Kaffa – Helsar de Zarcero.  Den umiddelbare kommentaren fra en av testerne er; Denne likte jeg. Fra Fredrikstad kommer det; Litt mer fart. Vi er alle enige om at denne er kveldens vinner med sin litt kraftige smak, god fylde.  Siden vi sikkert kan komme til å møte en bedre kaffe en gang, eller at smaken utviker seg, er i enige om at denne et tett på en 6’er. Vi gir 5,8 da er det litt rom for forbedring

Fra venster. Bjørn Marthinsen, Arild Gjølstad, Petter Sponberg.

Vel fornøyde med kveldens testing, bankes styret i denne uhøytidelige kaffe klubb.

Petter Sponberg – President
Bjørn Marthinsen – Vise President
Arild Gjølstad – Regionssjef

Neste målsetninger: runde med cupping, omvisning på kaffe brenneri.


Vi takker Copa Con Oro, Kaffa, S&H som velvillig har bidratt med kaffe til kveldens test.
Vi gleder oss til å spre det glade budskap, og dele våres erfaringer med alle som vil høre på ..

2 kommentarer:

  1. Vel to timers biltur nordover fra Nairobi finner du Nyeri. Her dyrkes det en herlig kaffe - Gatomboya. Hvis den males passe grovt og tilberedes på presskanne, får du en velsmakende, fyldig kaffe som gjør seg utmerket ved siden av en Braastad XO. Ha en fortreffelig weekend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Idag er jeg spent.. 😊 Skal på jobb intervju hos Røverkaffe kaffebrenneeri i Fredrikstad..

      Slett