tirsdag 30. oktober 2012

Kokekaffe en litt glemt kaffenytelse

Kokekaffe er bra saker. Spør en jeger eller en ivrig friluftsmann hvilken kaffe som smaker best. Stor sansynloghet for at svaret blir kokekaffe på bål i skogen. Og det helt uavhengig av hvilken kaffe de heller i kjelen. Rammene rundt en slik kaffenytelse, med natur, noen å nyte kaffen sammen med, fortelle en skrøne eller to gjør det til en topp opplevelse.
En av mine kaffe kompiser, Arild, har sin egen vri på dette for å optimalisere koke kaffe'n på tur. Ta en einer kvist, spikk den ren og fri for bark. Varm, svi den litt på bålet for så å bruke den å røre ned gruten. "De gir så fiin røk smak" som Arild sier.
Vi går som regel en 'pølsetur' i helgen. Sekken pakkes med niste, noen grill pølser, grov malt kaffe, vann til kaffe, stormkjøkken mm. Hundene står ved døren og er klare for tur


Kokekaffe på bålet og grillpølsen er starks klar
Denne helgen var det en flott høst dag. Det hadde vært frost om natten og solen kom frem, fremdeles så kaldt at det var tørt og fint. Det ble et lite bål, grilling av pølser, niste og kokekaffe!







 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar