mandag 2. juli 2012

Tour de France dag 2


Hahaha, den som nå tror det blir et sports innlegg, blir skuffet. Har riktig nok fått med meg at Bosson-Hagen kom inn på 3dje plass i dagens etappe. Men her blir det litt om kaffe…  
En kompis som for mange år siden dro til USA på en jobb, kom aldri hjem igjen, han ble der borte, startet egen business og lever i beste velgående. Han er nå en tur hjemme i  ’gamle’ landet på ferie og i kofferten har han kaffe bønner. Jeg har fått noen av disse og sitter nå og smatter på KONA Hawaiian Gold.
Første sniff i posen gir mye aroma. Dette er en mørk brent kaffe.
På posen står det å lese at disse kaffebønnene er dyrket i den vulkanske joden på Mauna Loa fjellet. Vasket i krystall klart fjellvann, tørket i Stillehavs vindene. Bønnene er brent i små batcher, for best mulig kvalitet.
Brygger en runde med 28gram bønner, 4dl vann på Chemex. Første inntrykket er kraftig brent. Synes smaken fyller munnen fra oppe i fremre del av ganen, for så å bre seg nedover og fylle munnen med en lang kraftig etter smak. Skikkelig lang etter smak. Sikkert en kaffe som hadde vært super i en mokka-kannne også.
Det er en kraftig smak, en skikkelig morgen kaffe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar