onsdag 8. august 2012

Three Corner Coffee – Bolovens Plateau Blend

Det er rart hvorledes tilfeldigheter gjør at man treffer nye bekjentskaper og ny kaffe. Jeg har hatt glede av å møte Sveinung, som importerer pepper fra Cambodia. Og med på lasset hjem har det kommet kaffe. Og vi har hatt en fin kaffe prat. Mitt første møte med Three Corner Coffee kan du lese om HER.

Så kom det litt overraskende en pakke i posten med en ny kaffe fra Cambodia; Bolovens Plateau Blend. På posen står det: Kaffe fra Sør Øst Asia regionen, brent i hjertet av kongedømmet Cambodia. Bønner fra Cambodia, Laos og Vienam. Ingen aromatilsetninger i kaffen, brent på «bed roaster».
Det står ikke noe om hvilke bønne typer det er, kun at det er en blanding med 80% Arabica og 20% Robusta. Har lest litt på hjemme siden deres og det er et kristent misjons selskap som står bak. De har også egen kaffe blanding for å få kvinner i Cambodia ut betalt arbeid. Det er gode tanker bak denne kaffe produskjonen.

1 filter brygg – Chemex
Den er rund, mild, uten syrlighet/bitterhet. Fin kaffe smak som brer seg i fremre del av munnhulen, lang etter smak. Synes det gjør seg godt som filter brygg på Chemex.

Cupping
Jeg gjør i stand 14gram kaffe, 2 dL vann, trekke i 4 minutter, røre ned gruten. Så er det klart for smaking.
Smaken treffer forholdsvis langt frem i munnhulen før den brer seg. Flere slurper, spytter ut, litt tørr munnfølelse, smak minner litt om mørk kakao. Hint mot moreller.
Mild, rund, sødme fylt, lite bitterhet. Lang god etter smak.
Selv når temperaturen faller holder den fint på den fyldige, sødmen og den lange gode etter smaken av kaffe. Smaken utvikler seg til det bedre mot smak av sjokolade.

Gjester tester
Får besøk, brygger ny runde på Chemex og servere og den blir godkjent!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar