søndag 2. desember 2012

1 Desember, en bra kaffe dag

Dagen startet med å åpne en ny pose med S&H Gatomboya, Kenya.
Den har vi hatt her på kjøkkenet før.
Det lukter godt, lyst brent, ser flott ut. Blanding av SL28 og SL34. Og det er en vasket kaffe.
Jeg synes den har en frisk syrlighet i starten når du får den i munnen, så brer smaken seg til en mild, rund fin sødmefylt kaffesmak, med god ettersmak.
Jeg nyter denne kaffen som vi brygget på Chemex til en rolig lørdags frokost sammen med en fersk morgen avis. En herlig kaffe til morgen avisen, en slik kaffe med etter smak som er god å "smatte" på.

Så reiser vi en tur til mathallen Vulkan i Oslo. Kaffe klubben har avtalt lunsj treff. Vi starter med lunsj før vi gjør det vi er kommet for. Nemlig kaffe smaking. Vi går til S&H og treffer Elin.
Vi snakker litt med henne om de ulike kaffene som de tilbyr i dag. Så bestiller vi en runde som består av La Amistad (Columbia), Gatomboya (Kenya) og La Playa (Mexico).

Alle tre veldig gode, men med svært forskjellig karakter, tilberedt med Kalita kaffe drypper.

Vi starter med La Amistad, Elin beskriver den som en god morgen kaffe. Vi kan være enig i det. ikke mye syrlig/bitterhet. Frisk ren kaffe, lett å like. Fin etter smak.

Så kommer Gatomboya, som etter å ha smakt La Amistad, har ethelt annet preg. Syrligheten som treffer deg når du får den i munnen før den utvikler seg og gir den gode etter smaken er på fallende. Det er tydelige spor av noe litt søt nype.

Til sist La Playa, Elin sier før vi smaker at denne nok er enda bedre som en press kanne kaffe, enn som filter brygg. Dette er også en god kaffe, skulle ønske at vi hadde fått smake den som press kanne brygg. Dessverre hadde de ikke denne for salg i butikken. Vi får se etter den ved en senere anledning.

Hvilken kaffe var best? alle var gode, jeg personlig synes La Amistad smakte bede nå i selskap med de to andre enn ved mitt første treff. En kaffe til frokost, tidlig på dagen. Gatomboya, en til søndags frokosten samen med avisen, eller å nyte på ettermiddagen, tidlig kveld.
La Playa, vente tin neste korsvei, forsøke den som presskanne brygg.

Julegave tips: GOD KAFFE.

Vi avskuter vårt besøk på Vulkan hos S&H med kaffe kjøp og gleder oss til å komme hjem og brygge og nyte en GOD kopp kaffe.

Elin fra S&H (t.v.) sammen med Kaffeklubbens Regionssjef Øst Arild Gjølstad, Inger Marie (th) og Siri.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar