lørdag 25. januar 2014

Interesse for smak og kaffe, del 2

Mange har en hemmelighet, eller en hobby ikke alle andre holder på med. Her om dagen hadde vi en konsulent inne på jobb for å gjøre litt spesielle oppgaver på noe nytt IT utstyr. Og har man gjester serverer man kaffe. Jeg har på kontoret godt utvalg i kaffe, se Interesse for smak og kaffe, del 1.
Første runde kaffe før lunsj ble med en ny kaffe jeg har kommet over hos DoctorCoffe. Har kjøpt 3 forskjellige kaffer derfra, den første ut er denne boksen med ferdig malt espresso.
For tiden har jeg bare hario V60 å brygge på, så det er nok ikke helt rettferdig for denne kaffen. Skulle nor vært brygget på Aeropress eller en mokka/espresso kanne. Så det ble slik at det var dette brygget som ble servert, og som jeg har servert til flere andre også. Den blir litt enkel i smaken, litt forsiktig som filter brygg. Som en kollega sa; i dag trenger jeg en litt rolig kaffe, har fått i meg et krus gammel trakte kaffe ....
Nok om det, denne må testes på flere bryggere før vi gir den noen endelig dom.
Sener på dagen kom konsulenten med koppen og lurte på om det var mulig å få en kopp til. Så klart, hva har du lyst på? Her er utvalget;

Etter å ha luktet på de forskjellige falt valget på Kaffa's Heleanna. Det lukter fruktig og friskt. Jeg brygger og serverer etter 4,30 (fire minutter tretti sekunder), 7 gram kaffe/ 400 gram vann.

Han blir stående å lukte, smake, snakke litt med seg selv, selv diskusjonen går på smak, hmm , friskt, fruktig, syrlig, bittert, appelsin, humle hmm deilig.
Fyren driver med ølbrygging og har sans for smak!
Så blir det selvfølgelig prat om kaffe, øl, smak, bryggemetoder mm.
Dagen etter er han på plass med ren kopp til ny kaffe nytelse. Velidg gøy for meg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar