mandag 7. mai 2012

Misjons oppdrag

Den 5.5 var dagen for å reise ut, trosse værgudene som slapp ned snø, for å frelse en kaffe nyter. Vel 10 mil fra mitt hjemsted, nordover E6, var det hjemme besøk og kaffe misjonering. En kaffe drikker skulle frelses og bli en kaffe nyter.
Jeg hadde pakket med meg kaffe kvern, Zero brygger, Cupping skje, desilitermål og 6 ulike kaffe typer. Hvorav 2 ikke er til å drikke (de smaker forferdelig) og 1 god og 3 nydelige kaffebønner.

Vi rigger oss til på kjøkkenet, lukter på kaffen og skiller for ut de to variantene som det ikke var meningen å smake på. Først ut blir Frieles Indisk Monooned Malabar. Vi smaker og gir godkjent.
Så begynner vi på de virkelig gode kaffene, Kaffas Ouro Verde. Mmmmm det smaker godt. Interessen begynner å våkne for god kaffe. Vi prater mye om ulike aspekter ved kaffe nytelse. Så er det S&H Buf Remera, det er mye aroma når vi tar et lukt i posen. Jeg synes det er spesielt gøy at ‘husbonden’ som egentlig ikke drikker kaffe, smaker på denne og kommenterer bitterheten; Ikke bitter som sitron, mer som appelsin. Og det står også på posen.
Sist ut blir Kaffas El Roble. Kjøkkenet er fylt av gode kaffe lukter og Mmmmm, Mmmmmmm lydene. Dette blir dagens vinner.
Etter at vi har drukket kafffe snakker vi om fair trade, hvorledes Kaffa handler kaffe og litt om brygge utstyr.

El Roble kaffen ble den så godt likt at posen blir stående igjen når jeg pakker sammen og drar. Nye kaffe nytere er blandt oss, meget vellykket tur i mine øyne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar