søndag 11. mars 2012

Litt for lite ........

Det er en flott dag, solen skinner og snøen smelter. Sekken er pakket og vi er klare for en søndags tur i skogen med bål, pølse grilling og kaffe nytelse. Vi går fra der vi bor noen kilometer opp i skogen,til en gapa huk som ligger idyllisk til ved et lite vann som er dekket av is og bader i vår solen. Er spent på dagens kaffe som skal kokes på kjele.
Vi har hatt en runde kaffe med Helsar de Zarcero fra Kaffa på frokost bordet. Det smaker så godt. Tiden står nesten litt stille når en nyter så god kaffe.
Vel fremme og det er fin fyr på bålet, pølser grilles og vannet kokes opp i kjelen og er snart klar for å ta i mot ny kvernet kaffe (malt kokemalt hjemme før vi går ut). Det lukter godt fra boksen når den åpnes, nyter luken av god kaffe. Tømmer de malte bønnene i kjelen og gir vannet et kort oppkok igjen på bålet, før jeg setter den til siden og lar den trekke. Gelder meg til å smake.
Den første koppen skjenkes og smakes på. Helt nydelig. Mat og kaffe smaker godt på tur, men ny kokt kaffe slik er bare helt nyyyydelig. Jeg nyter min kaffe og sitter å kjenner hvordan smaken brer seg i munnen. Forsøker å finne en måte å beskrive hvorledes den brer seg i munnen. Som om den ruller inn i munnen og dekker hele tungen med en herlig aroma, som faller litt ned i halsen, men samtidig som du kan sitte å ’smatte’ på den. Som å rulle et drops i munnen og den gode, gode kaffe smaken henger i. Veldig, veldig godt. Bare synd at vi ikke hadde med mer vann og kunne lage en runde til. Vi går derfra i den visshet om at det hjemme på kjøkken benken er flere av disse gode kaffe bønner som kan nytes til kvelden.

Og slik blir det også, en kanne med Helsar de Zarcero etter middag. Herlig.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar