søndag 18. mars 2012

Mens vi nyter en Finca Kilimanjaro

Dette er en god kaffe, la det være helt klart (Finca Kilimanjaro, fra S&H). I dag tok jeg med press kannen og inviterte flere ikke kaffe klubb medlemer til test. Bønnene ble malt for hånd (muligens litt grovt) og klar gjort for press kannen. Nykokt vann, rene kopper og et forventnings fult test panel etter ett av mine fengende kaffe 'foredrag'.
Jepp slik er det. Kaffen trekker 4 minutter, røres og skummes av. Klart for test.
Panelet er ikke vant med slik nyyydelig kaffe, men de gode mmmm lydene kommer. Det er enighet rundt bordet om at den treffer midt i munnen, lite syre, fin sødme og en smak som brer seg godt og henger i. Den gir en god kaffe smak. Og det er nok sant for på kort tid er presskannen tømt. Så det må sies å være svært vellykket.

.... samtidig som vi sitter å nyter denne særdeles gode kaffen tikker det inn en SMS fra en av kaffe klubbens medlemmer; Monterte trampolina til ungene i dag. Fikk servert filter kaffe fra trakter ..... HVA ER DET FOR NO??   .... men tanken var god :-)

2 kommentarer:

  1. Hei, s&h har sluttet å produsere denne kaffen:-( og jeg er blitt helt avhengig. Vet du om andre steder man kan få tak i dette?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei anonym. Nei jeg vet ikke om andre steder der den er å få kjøpt. Jeg har ikke sjekket med S&H om de har sluttet å produsere den eller om den bare er slutt solgt for sesongen. For det hender at god kaffe kun er å få kjøpt i små partier. Fortvil ikke. Prøv en annen, plutselig har du en ny favoritt, følg med og før du vet ordet av dukker din gamle favoritt opp igjen.
      Nyt gleden ved å ha gått tom for en type kaffe. Start letingen etter en ny. Lukte, smake, nyte, lukte. Kos deg i leting etter en ny favoritt

      Slett