søndag 22. april 2012

Må fortelle ...

... hva som skjedde i går.
Deilig kaffe fra S&H. Kaffetrakteren er flyttet ut av
kjøkkenet til fordel for kvern og Zero brygger
Flere i kaffe klubben har nå anskaffet seg Zero bryggere, og nyter gode kaffe opplevelser. Deriblant er visepresidenten i kaffeklubben, som også inviterte til selskapligheter i går aften. Jeg innrømmer at forventningene om en ny, spennende kaffe nytelse var tilstede. Som alltid i var maten nyyydelig og selskapet trivelig. Så kommer tiden for kaffe....
Vertinnen vartet opp med lekre kaker, og verten med kaffe.

Vi ble presentert for to typer kaffe fra Stockfleths, en Indisk Badara Estate og en Papua Ny-Guinea Madan Estate.
Vi smaker og nyter begge typer, min favoritt av disse to var den Indiske Badara Estate, en vasket kaffe med bønnetype: SLN 795. Jeg opplevde den med en litt kraftig, god kaffe smak, fin ettersmak og lite syrlighet. Og vips er det tomt for kaffe, og vi ytrer ønske om en runde til.
Verten er ikke vond å be, vi hører han romsterer på kjøkkenet og at kaffekvernen maler opp en ny dose kaffe. Så blir det servert, en blind test. Verten sier kun at dette er en ren Arabica.
Jeg er litt forsiktig i mine uttaleser, men det er en kort smak, nesten ingen kaffe smak, ingen ettersmak. Selv en av de andre gjestene kommer med tilsvarende utsagn, at dette ikke var så godt. Kunne det skyldes at vi hadde spist kake og hadde andre smaker i munnen ..... drikke vann, drikke mer kaffe.
Vi kommer til samme resultat, verten smiler. Så kan han fortelle at dette var for å se om vi klarte å kjenne forskjell, at dette var Evergood bønner. Det var tamt og smakløst. Anbefales ikke. Så vi bestod testen og ble belønnet med en ny runde med en Indisk Badara Estate. Dette er en kaffe som vi kan anbefale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar